Thursday, 17 November 2011

PSC Questions on 17-11-11


By on 02:03

1) who was appointed as Chief Mentor for Kerala's Development?

Ans: Sam Pitroda (He is also widely considered to have been responsible for India’s communications revolution)

2) The first woman of the world to climb Mt. Everest four times?

Ans: Lakpa Sherpa (Nepali)

3) Which is called the Mother of Parliaments ?

Ans: The British Parliament

4) World Computer Literacy Day is celebrated on ----?

Ans: 2nd December

5) Nickname of New York City?

Ans: Big Apple

6) What is the common name for ascorbic acid?

Ans: Vitamin C

7) Who was the first Indian to join the Indian Civil Services

Ans: Satyendranath Tagore

8) Who is the CEO of Yahoo?

Ans: Timothy R. Morse (Carol Bartz lost her position as CEO on Sept 6, 2011)

9) Speed of computer mouse is measured in which unit?

Ans: Mickey

10) A person who speaks several languages is?

Ans: Polygot

Recent Comments Widget
« »