Friday, 18 November 2011

PSC Questions on 18-11-11


By on 04:12


1) who is the cheif minister of Arunachal Pradesh?

Ans: Nabam Tuki (INC)

2) The largest cofee growing country in the world?

Ans: Brazil

3) The Konkan railway has been constructed between ?

Ans: Mangalore and Mumbai

4) When was the UNO founded?

Ans: 24 October 1945

5) Who is the present president of FIFA?

Ans: Sep Blatter

6) Which dance is popularly known as "Poetry in motion"?

Ans: Bharatnatyam

7) The Ashoka Pillar from which India's national emblem is taken is at ---?

Ans: Saranath

8) Miss World 2011?

Ans: Miss Venezueala Ivian Lunasol Sarcos Colimenares

9) Sree Lankan Gandhi?

Ans: A.T. Ariyaratne

10) Postmortem means the examination of a dead body. Another word with the same meaning.?

(a) Autocracy
(b) Autopsy
(c) Autograph
(d) Autonomy

Ans: Autopsy

Recent Comments Widget
« »