Thursday, 24 November 2011

PSC Questions on 24-11-11


By on 04:08


1) Which is the largest bear on earth?

Ans: The polar bear

2) Who won 2011 Booker Prize ?

Ans: Julian Barnes

3) Which State recently started " My Stamp " in Postal Service ?

Ans: Kashmir

4) Biological pigment, that gives colour to human skin----?

Ans: Melanin

5) H1N1 virus causes which diseases?

Ans: Swine flue

6) Symbolic sign of rupees is the combination of …… scripts.?

Ans: Roman and Devnagari

7) What is a GPS?

Ans: Global Positioning System (GPS) .

8) Who invented the automobile?

Ans: Karl Benz.

9) American Gandhi?

Ans: Martin Luther King

10) What is the largest flower in the world?

Ans: The Rafflesia Arnoldii.

Recent Comments Widget
« »